Ήρθε η αγαπημένη εποχή που όλοι περιμέναμε! Τα Χριστούγεννα είναι εδώ και σιγά σιγά οι προετοιμασίες για τα γιορτινά τραπέζια ξεκίνησαν! Εννοείται πως δεν θα μπορούσε να λείπει από το blog μας, μια γιορτινή συνταγή! Εύκολη και χωρίς πολλά υλικά, θα σε βγάλει σίγουρα ασπροπρόσωπη!
Για σίγουρα αποτελέσματα ανατρέξαμε στο αγαπημένο μας repanaki.blogspot.gr και στους συνεργάτες του! Για τη συνταγή αυτή ευχαριστούμε διπλά την αγαπημένη μας σεφ Λίτσα Τρομπούκη και μας έφτιαξε αυτό το υπέροχο πιάτο!
Υλικά:
- 2 Μπουτάκια κοτόπουλο φιλεταρισμένα χωρίς κόκκαλο
- 1/2 κιλό μανιτάρια
- 2 κ.γ μουστάρδα
- 2 στικ τυρί φέτα
- 2 στικ πιπεριά Φλωρίνης
- Τυρί τριμμένο γκούντα
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 1/2 κούπα σάλτσα ψητού
Εκτέλεση:
Ανοίγεις τα φιλέτα, τα αλείφεις εσωτερικά με τη μουστάρδα, τοποθετείς τα μανιτάρια σε φέτες λεπτές, αφού πρώτα τα έχεις σοτάρει σε λίγο ελαιόλαδο. Βάζεις το στικ της φέτας και της πιπεριάς και πασπαλίζεις στο τέλος με το τρίμμα τυριού γκούντα. Τυλίγεις το μπουτάκι κοτόπουλο σε ρόλο, δένοντας το με σπάγκο.
Εκτέλεση σάλτσα μανιταριών:
Σοτάρεις τα υπόλοιπα μανιτάρια σε ελαιόλαδο, σβήνεις με μισό ποτήρι λευκό κρασί και προσθέτεις λίγη σάλτσα ψητού (Demi glace) έτοιμη συσκευασία σκόνης που θα την αραιώσεις με λίγο νερό. Ψήνεις στο φούρνο στους 180οC για περίπου 1 ώρα, ανάλογα το φούρνο.
Καλή Όρεξη!!!!