Ζητήσαμε από την αγαπημένη μας σεφ, Λίτσα Τρομπούκη, να μας φτιάξει κάτι νόστιμο, εύκολο και χειμωνιάτικο!
Τι καλύτερο λοιπόν από ένα μοσχαράκι στιφάδο;
(Δεν είναι light, δεν είναι για κάθε μέρα είναι όμως ότι πρέπει για να εντυπωσιάσεις με την μαγειρική σου σε ένα κυριακάτικο τραπέζι!)
(Δεν είναι light, δεν είναι για κάθε μέρα είναι όμως ότι πρέπει για να εντυπωσιάσεις με την μαγειρική σου σε ένα κυριακάτικο τραπέζι!)
Υλικά:
- 1/2 κιλό μοσχάρι σπάλα
- 1 κιλό κοκκάρια κρεμμύδια μικρά
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο καρέ
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 250 γρ. φρέσκια τριμμένη ντομάτα
- 2 – 3 κόκκους μπαχάρι
- 1/2 κγ γαρύφαλλο σκόνη (προαιρετικά)
- 1κγ ζάχαρη
- 1 ξύλο κανέλας
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 ποτήρια νερό (τόσο όσο να σκεπαστεί το φαγητό)
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Βάζουμε στην κατσαρόλα ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο.
Ρίχνουμε το μοσχαράκι κομμένο σε μερίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι, ρίχνουμε τον τοματοπελτέ, την φρέσκια τριμμένη ντομάτα (ή κονκασέ), τη ζάχαρη, όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά (δάφνη, κανέλα, γαρύφαλλο, μπαχάρι, αλατοπίπερο) και προσθέτω το νερό μου μέχρι να καλυφθεί το φαγητό.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα κοκκάρια έως ότου μελώσουν.
Τα προσθέτουμε στο μοσχαράκι και αφήνουμε για 1/2 ώρα ακόμη.